当前位置: 首页>>人才培养>>研究生教育>>正文

考试科目:综合考试

科目代码   922

考生须知

1.  本试卷共 6 (含本页);其中包括语言学、英汉互译和作文试题。

2.  本试卷分   大题,   小题。

3.  答案必须写在答卷上,答案写在本试卷上无效。书写必须工整、清晰,答案不得超过划线部分,超过部分将不予批改。

4.  考生必须把准考证号码和姓名填写在答卷左边密封装订线内,不得在试卷的其他任何地方书写姓名。

5.  考试时间为_2个半_小时,满分100分。

6.      考试结束时本试卷必须交回监考老师处。

*考试时不得使用任何工具书、参考书及任何其他种类的辅助工具和文献资料。

Part One: Linguistics

I. Multiple Choice:

Directions: There are 10 incomplete statements in this part, choose one answer for each statement that best completes the statement. Make sure that you write your answers on the ANSWER SHEET. (10%, 1 point for each)

II. Explain the following linguistic terms by examples. Make sure that you write your answers on the ANSWER SHEET. (15%, 3 points for each term)

Example:

free morpheme: Morphemes which may occur alone, that is, those which may constitute words by themselves, are free morphemes. For example, dog, nation and close are free morphemes.

III. Answer the following questions adequately. Make sure that you write your answers on the ANSWER SHEET. (25%)

Part Two: Bilingual Translation

ITranslate the following passages into Chinese. Make sure that you write your answers on the ANSWER SHEET. (15%)

II. Translate the following Chinese into English. Make sure that you write your answers on the ANSWER SHEET. (15%)